Enkaságok

Enkaságok

Össze kell gyűjteni

2023. november 02. - nibendes

Sorban rajzolják az isteneket, de most Héránál elakadtunk. Nem könnyű megfogni ezt a Hérát, összetettebb, mint egy mezei főisten XD

Helyette hosszas meséléseket kell véghezvinnem, de a gyerekek lassanként több görög alakot ismernek, mint a tanárok többsége. Legalábbis a nem latin-görög-ókor szakos egyetemi tanárok. Azok viszont nagyon büszkék lennének, hogy ilyeneken nevelkedik a három kisBendes.

Összeszedem, mik votlak eddig, jól jöhet később - nem dicsekvésnek, hanem nyomonkövetésnek.

Megvolt a "világ kezdete" - Uránosz, Kronosz, Gaia, titánok, főistenek, Zeusz kalandjai közül Európé, Danaé és a leszármazott Perszeusz + gorgók, Atlasz, Androméda és családja, Ganümédész nyomokban, Deukalión és Pürrha, meg előtte az özönvíz, Prométheusz viselt dolgai és a büntetése, Danaosz szörnyű felbujtása és a danaidák tettei, büntetésük, Orpheusz és Eurüdiké sztorija, Arión és a megmentős delfines sztori, Léda meg a tojások, Parisz ítélete istennőstül-mindenestül, előtte meg Parisz afférja a bikás Árésszal, Meneláosztól a Heléna-szöktetés, a toborzás Odüsszeusznál, Akhilleusznál (maga Akhilleusz sztorija a halhatatlansággal), a szarvasos történet Agamemnónnal és Iphigéniával, az első partra lépő Prótesziláosz és a betartott ígéret, és valahol itt akadtunk el, de kérve kérik esti mese gyanánt...

 

a trójai háborút!!

 

Remek gyerekek ezek.

Jelentem, alakul a betegség, de még nem szökik. szökhetne már pedig. Most még Kahoot-gyártás, mert finnyás a benti nép, nem szeretik a Quizletet. Én vagyok a hülye, hogy hagyom magam ugráltatni. De legalább motiválva vannak.

Szedtünk Pannival kb. 80:20 arányban geszetenyét. Hazafelé volt egy véletlen Dávid-taxi. Ma megint normálisan tudott velem beszélni. Sajnos ez a ritkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://enkasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr6918231287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása